Sinds 1947

2014

Er wordt gestart met de productie van bijzonder kwalitatieve Nespresso®*-compatibele capsules. Ze blijken onmiddellijk met succes hun plaats op de markt te winnen.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van het bedrijf is het aandeel van de export meer dan 50%. De omzet is op 10 jaar tijd verdrievoudigd.

2009

Oprichter Frans Sas overlijdt op 94 jarige leeftijd. Hoewel hij al jaren niet meer de leiding over het bedrijf had, heeft zich nog lang met koffie beziggehouden. Nu is Herman nog de enige overlevende van de drie startende broers.

2004

Medestichter André Sas overlijdt op zeventigjarige leeftijd.

Er wordt zwaar geïnvesteerd in capaciteitsuitbreiding. Een jaar eerder vervoegde Hermans zoon Dominic het bedrijf na een carrière in de muziekwereld.

2002

In dit jaar is Sas de eerste die Senseo®*-pads aanbiedt onder private labels. Dit product zal er de komende jaren voor zorgen dat Sas ook in de buurlanden een koffiebranderij van betekenis wordt.

1986

Inmiddels zijn er ook machines aangekocht die brickpacks en ventielverpakkingen produceren. Binnen Europa vervult Sas een pioniersrol wanneer ze als eerste koffiepods produceren. Lang voor er van Senseo®* sprake was, konden deze pods dienst doen in speciale houders voor espresso-machines.

*merk van derden

1980

Sas Koffie investeert in de bouw van een nieuwe site vlakbij op hetzelfde bedrijventerrein in Beerse. De huidige koffiebranderij bevindt zich nog steeds op deze plaats.

1970

Herman blijkt zeer getalenteerd en toont ondernemerszin. Hij start met de productie van éénkopsfilters en gaat deze aan supermarktketens en andere koffiebranderijen aanbieden om hun merknamen te verkopen. Met veel succes. De kiem van Sas Koffie als private label specialist is gezaaid

1964

Jongere broers André en Herman, de jongste telg van het gezin, stappen begin jaren zestig mee in de zaak en het bedrijf verhuist in 1964 van Vosselaar naar het naburige Beerse.

1947

Frans Sas richt een kleine koffiebranderij op in Vosselaar. Met een klein brandertje voorziet hij in de koffiebehoeften van particulieren en kleine kantoren in de buurt.